Også om landdistrikternes vilkår, Hedensted kommune, byrådet m.m.

torsdag den 13. oktober 2016

Tillid i budgettet

I SF lægger vi vægt på at bruge vores politiske indflydelse i de nødvendige kompromisser, der er i en budgetaftale. I aftalen om budgettet for 2017 er vi specielt tilfredse med at vi fik taget hul på en tillidsreform med mindre fokus på dokumentation og registrering og mere tid til kerneopgaven, at der er afsat midler til trafiksikkerhed også i 2017 og at vi også fik sikret et klima- og energiråd i 2017.
Vi er begejstrede for at vi nu tager hul på arbejdet med en tillidsreform, hvor vi skruer ned for kontrollen og tager udgangspunkt i vores dygtige medarbejderes faglighed, og viser tillid til, at de løser kerneopgaven bedst muligt.
Det betyder, at vi fremover bruger mindre tid på registrering, opfølgning og dokumentation.
Når vi sætter medarbejderes faglighed i spil, skaber vi merværdi og engagement, til gavn for medarbejderne, der får større arbejdsglæde og et bedre arbejdsmiljø, til gavn for borgerne, der oplever en bedre opgaveløsning og til gavn for kommunens økonomi, idet der frigøres timer til at løse kerneopgaven.
Det betyder f. eks. at der bliver mere til forberedelse og forældresamarbejde i folkeskolen, at der bliver mere tid til samvær med børnene i børnehaverne, og at der bliver flere hænder i ældreplejen.
Tilliden opstår ikke af sig selv! Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu går i dialog med medarbejderne og de faglige organisationer om, hvordan vi tager hul på tillidsreformen, og at vi allerede nu klæder vores ledere på i forhold til tillidsbaseret ledelse.


Billedresultat for tillidsreform

Ingen kommentarer:

Send en kommentar