Også om landdistrikternes vilkår, Hedensted kommune, byrådet m.m.

fredag den 6. september 2013

Fremtidens Folkeskole

 Den store omstilling af Folkeskolen, som Folkeskolereformer åbner op for, bliver en stor, men også spændende udfordring for Hedensted kommune i det kommende år.
Det er unik mulighed for at skabe en folkeskole, der bryder med den sociale arv, øger fagligheden, så det enkelte barn lærer det de kan og ikke mindst i højere grad tager hånd om det enkelte barns trivsel. 
Det er en unik mulighed for at skabe helhed i barnets hverdag, og integrere blandt andet det lokale foreningsliv i skoledagen.
Det er en unik mulighed for,-ud fra de lokale forudsætninger, at skabe den bedste skole, så den lokale Folkeskole bliver det naturlige valg.
Der vises gode takter, når kommunen indbyder alle folkeskolens parter, til stormøde her i september. Det lover godt for den proces, der leder frem mod august 2014, hvor eleverne med starten af det nye skoleår møder Fremtidens Folkeskole.
Det er helt nødvendigt, at rammerne for denne proces er til stede. Byrådet skal gøre det let for skolerne at implementere Folkeskolereformen ved at formulere klare skolepolitiske mål.
Byrådet skal sikre, at også de økonomiske forudsætninger for den store omstilling er til stede. Her tænker vi især på etablering af nye læringsmiljøer, lærerarbejdspladser,  investering i IT og efteruddannelse til linjefagsniveau på alle vores Folkeskoler
Disse forudsætninger skal være i orden fra begyndelsen, hvis vi skal lykkes med at skabe den Folkeskole vi drømmer om. Derfor giver SF Folkeskolen første prioritet, når budgettet for 2014 skal på plads, og vi foreslår, at hele den kommunale besparelsen fra lærerlockouten, 13,3 mill kr, går ubeskåret hertil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar