Også om landdistrikternes vilkår, Hedensted kommune, byrådet m.m.

søndag den 8. september 2013

Den offentlige gabestok

Med Erik Kvists interview i Horsens Folkeblad d. 7. september har Dansk Folkepartis politiske karriere i Hedensted kommune nået det foreløbige lavpunkt.
Erik Kvist hævder at byrådet udsulter seniorområdet økonomisk. Sandheden er at et et flertal i byrådet, der inkluderer Dansk Folkeparti (og Erik Kvist) indgik forlig om budget 2013. Kun Kristendemokraterne og SF stemte imod, fordi vi ikke kunne acceptere en større besparelse på seniorområdet, der ikke på forhånd var beskrevet.
Helt grotesk bliver det, når den politiske ledelse af seniorområdet, hænger ledelse og personale ud på et navngivet plejehjem i kommunen. Et personale og en ledelse, der gør deres yderste for at få tingene til hænge sammen, inden for den ramme Erik Kvist er med til stikke ud. Det er under lavmålet.
Sandheden er, at udvalgsformanden mangler handlekraft, og fremstår handlingslammet i forhold til centrale udfordringer, og det er kun i kraft af tre stærke kvinder i udvalget: Lene Tingleff, Liselotte Hillestrøm og Birgitte Krusell, at seniorområdet er kommet nogenlunde sikkert igennem denne valgperiode.
Når dette er sagt er vi i SF enige i,  at seniorområdet er underfinancieret, og det vil vi da meget gerne være med til at gøre noget ved i forbindelse med budgetforhandlingerne. Men økonomi gør det ikke alene, hvis handlekraft og politisk ledelse ikke er til stede.
Vi ser det som et løfte og ikke som en trussel, at Erik kvist ønsker at stoppe som udvalgsformand. I politik skal man som bekendt holde det man lover!!
I SF synes vi det er bedre at vise personalet tillid. Det skaber trivsel, større effektivitet og tilfredshed hos borgerne.
I mellemtiden overlader vi gabestokken til udvalgsformanden.........

Ingen kommentarer:

Send en kommentar