Også om landdistrikternes vilkår, Hedensted kommune, byrådet m.m.

tirsdag den 17. januar 2012

Håb for Hedensted 2020

I år 2020 er Hedensted kendt som en kommune, der tør gå egne veje. Det er den decentrale kommune, der holder fast ved de små enheder, hvor beslutningskompetencen ligger lokalt, hvor der er fundet individuelle løsninger, der passer til det enkelte lokalsamfund, og hvor der er demokratisk overskud, fordi landsbymodeller skaber engagement, kreativitet og virkelyst.
På kun 8 år er Energiplan 2020 blevet til virkelighed. Et partnerskab mellem kommunen, borgere og lokale virksomhed har resulteret i at kommunen samlet set er selvforsynende med grøn energi. Den samlede direkte værdi opgjort i 2012 kroner svarer til ca. 3 milliarder kr. Desuden har energisatsningen resulteret i  500 nye arbejdspladser i kommunen. Kommunen er gået foran som rollemodel og har gennem energibesparelser og investeringer i vedvarende energianlæg fremtidssikret rådhuset og institutionernes energiforsyning.
Innovative løsninger og øget skattegrundlag har skabt en spændende kommune, der tiltrækker nye borgere, nye ideer og ny viden. I følge Steen Hildebrandt er håb, at turde bringe fremtiden ind i nu’et. 
Håb er at formulere positive billeder af fremtidige muligheder og tilstande. Håb lever i og udgår fra mennesker. Vi taler om at tænde et håb. At håbe er at føle. Håb er følelser. Positive følelser. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar